Friss topikok

  • hgabor47: Szia, sajnos nem találtam normális leírást arra vonatkozólag, hogy jeligés pályázatnál hogyan is k... (2012.02.07. 06:40) Jeligés pályázat
  • szobaisten: @Csiken Disztroly: Értékelem a kommentedből kiérezhető konstruktív szándékot. Kérlek, te is érdekl... (2011.08.20. 09:59) Ma reggel
  • TrueY: ...azért a termoszból lehet még vesepecsenye is... :) (2011.07.11. 14:14) Busy
  • szeszkópé: Szóval az MSZP tulajdonképpen saját magát áldozza fel a demokrácia, a köztársaság és a baloldal me... (2010.04.20. 13:17) Megint megfejtés

Megint megfejtés

2010.04.19. 22:27 | szobaisten | 1 komment

Címkék: közélet

Eggyel korábbi posztomban azt kérdeztem, "így-e?". Hát így! Mert én rájöttem, mi ez az egész az MSZP-vel.

Gondoljunk csak bele, Lendvai Ildikó bejelenti, hogy lemond, meg hogy alapvető tisztújítás meg szervezeti renoválás vár a pártra. Ezzel párhuzamosan híre kel Molnár Gyula gázos kampányának, és a Népszabadság is leközöl egy iszonyatosan lúzer hirdetést. Legyünk már kicsit józanok. Ennyire kutyaütő nincs ez a párt, ha ilyen volna, nem érte volna meg ezt a nyolc évet, erre azért még a legkutyapicsázóbb kőmagyarnak is bólintania kell.

E döbbenetes fordulat mögött komoly stratégia van. Nézzük csak. Első lépés: LMP lépjen vissza itt-ott, nem jött össze. Második: visszalépnek az LMP javára, ez sem kecsegtetett túl sok eredménnyel. Most itt a tuti harmadik: elkezdik magukat lejáratni, hogy a pártban alapvetően csalódottak, de a szavazatuk elvesztésétől való félelmükben mégis inkább rájuk szavazók végleg eltántorodjanak tőlük és (jobb híján) az LMP-re, mint a demokrácia utolsó védőbástyáira tegyék voksukat - utóbbi respektje a csúnya ügyek kapcsán egyébként tovább nőtt. Sőt még a stabilabb hívők egy része is kiábrándulttá lesz, mert azért bennük is van tartás, és átvándorolnak mind a korrekt-zöld LMP-hez. És bizony az LMP vagy bekapta a horgot vagy egyszerűen csak veszi a lapot.

Az MSZP ezzel a céda magatartással, az összes nevetséges próbálkozásával egyetlen dolgot, a demokráciát (vagyis annak hazánkban kialakult csíráit) félti. Lendvai Ildikó remegő hangja az egész MSZP elkeseredett üzenetének akusztikája, az utolsó, drámai gesztusokat figyelhetjük épp, miközben a párt maga látványosan elbukik. Mert vállalja az utóbbi idők egyik legszánalmasabb lebőgését is, ha ez az ára annak, hogy megakadályozza a Köztársaság bukását. Áldozatuk amilyen heroikus, éppoly szomorú. Áll még a kérdés, törpapa.

Micsoda megfejtés ez is! Nekiülök én ennek a Riemann-sejtésnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://szobaisten.blog.hu/api/trackback/id/tr851935843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeszkópé 2010.04.20. 13:17:25

Szóval az MSZP tulajdonképpen saját magát áldozza fel a demokrácia, a köztársaság és a baloldal megújulásának oltárán, amikor szándékosan eltántorítja magától saját szavazóit, és áttereli őket az LMP aklába. Remélem, jól foglaltam össze a megfejtés lényegét!
Azt hiszem, mostantól kezdve nekem is más szemmel kell tekintenem az MSZP-re. Könnyes szemmel! Hiszen ők a 21. század mártírjai. Azt hiszem, hogy a mai naptól kezdődően nem fogok tudni elérzékenyültség és megrendültség nélkül végignézni egy Mesterházy kampánybeszédet, egy Lendvai Ildikó féle sajtótájékoztatót, vagy éppen egy Kovács László interjút az ATV-n. Immár hősök Ők az én szemeben is!
süti beállítások módosítása